Voor het derde jaar op rij hebben we een broedende merel in onze schuur. Ik weet niet of het telkens dezelfde gevleugelde dame is maar slim is ze wel. Zo´n schuur biedt namelijk bescherming tegen regen en wind, het is er lekker rustig en je zit er al broedend uit het zicht van jagers. Succes gegarandeerd!

In het fietsmandje van een van de kinderfietsen heeft ze een prachtig nest gemaakt en daar 4 eieren in gelegd. Afgelopen week zijn ze alle vier uitgekomen en nu worden er de hele dag heerlijke wurmen ingevlogen voor de hongerige jongen. Pa en ma zijn er druk mee.

Het nest is heel goed te fotograferen want je kunt er gemakkelijk inkijken. Levert mooie plaatjes op!

 

Hoe te Bloggen

Vandaag samen met Hans deelgenomen aan de Netwerkdag plattelandstoerisme 2016. Vanmorgen al vroeg in de auto want we werden om 9.30 uur verwacht in Zwartsluis en dat is toch wel weer ruim een uur rijden. Geen straf want het weer was prachtig en dan wordt zo´n rit op zich al een uitje en het geeft goede zin!
Wat je op zo´n inspirerende dag (want dat was het) al niet opsteekt! ’s Morgens een boeiend verhaal van Gabriella Esselbrugge uit Giethoorn die de Chinese toeristenmarkt heeft aangeboord waardoor de Chinezen nu massaal naast Amsterdam en Parijs ook Giethoorn aandoen en ’s middags workshoprondes.
Wij bezochten de workshop ‘Bloggen’ gegeven door Nicky.  Een workshop met vaart, goede voorbeelden en veel interactie tussen de deelnemers. Dat smaakt echt naar meer! Met nog een aantal tips van Joyce de Visser uit Zoutelande die een minicamping heeft en al jaren blogt gelijk maar de koe bij de horens gevat. Zie hier mijn eerste blog!