Uitstapjes

 

Fietsen

De omgeving van Aan het Diepje is heel geschikt om lekker te toeren op de fiets. De Lettelberterdijk, waar onze camping aan ligt, is een fietspad dus het is niet moeilijk om een lekker tochtje te starten. Routekaarten voor lange en korte fietsroutes zijn aanwezig. Het Westerkwartier is een prachtige streek om doorheen te fietsen maar ook Drenthe en Friesland zijn aanraders en goed bereikbaar op de fiets.
Wie geen mogelijkheid heeft zijn eigen fiets mee te brengen kan er een huren bij http://www.stuurwold.nl Zij hebben stadsfietsen en E-bikes in de verhuur en kunnen deze tegen een meerprijs ook op onze camping bezorgen en later weer ophalen.
Iedereen die de stad Groningen wel eens via een leuke fietstour wil ontdekken is aan het goede adres bij: http://www.fietsstadgroningen.nl  Onder begeleiding van een gids rijd je rond in de stad en leer je deze echt kennen. 

 

nieuwlaantje

Wandelen

Ook wandelen in de buurt van onze camping is prima te doen. Een korte wandeling naar Enumatil of een wat langere route rondom de bergboezem. Veel wandelaars vinden dit een echte belevenis. Tussen de schapen, de koeien en genietend van de watervogels is het uitzicht fantastisch. In het badhuis liggen verder nog allerlei leuke wandeltochten in de omgeving. 

 

 

 

Lekker op, in of aan het water?

Aan het Diepje ligt aan het Lettelberterdiep en dat is in de zomer prima zwem-, vaar- en viswater. Heerlijk dus voor een frisse duik of om lekker te peddelen in de kano of op het Sup-board. Met het fluisterbootje is het Leekstermeer zo bereikt en een tochtje in de avond over de Matssloot is een echte belevenis.

 

Wij hebben in de verhuur:

  • kano (1 pers) € 5,00 per uur
  • kano (2 pers) € 7,50 per uur
  • Sup-board € 5,00 uur
  • fluisterboot € 10,00 uur
In Lettelbert is aan de hoofdstraat  ook nog een leuke zwemplas te vinden.  Voor kleine kinderen een heerlijke plek om te spelen in het zand van het strandje en te zwemmen in het met een boeien afgezette stukje ondiep water. 
Voor wie niet zo van zwemmen in buitenwater houdt zijn er verschillende zwembaden in de buurt. Peize heeft een knus buitenzwembad, het zwemkasteel bij Landgoed Nienoord heeft een binnen- en buitenbad met stroomversnelling, een glijbaan en peuterbad. In de stad Groningen kun je naar het zwembad in sportcentrum Kardinge of naar buitenbad ‘De Papiermolen’

 

 

Dagje winkelen?

De stad Groningen is een heerlijke stad om lekker te shoppen. In de sfeervolle straatjes in het centrum vind je veel leuke winkeltjes met allerhande artikelen en op  verschillende dagen in de week is er een levendige markt. 
Ook Drachten, op 20 minuten rijden vanaf de camping is een gezellige stad om inkopen te doen

Groningen3