Moestuin waar uit meegegeten mag worden

Vlakbij het badhuis, op een mooie zonnige plek op het terrein, ligt onze moestuin met biologisch geteelde groenten en fruit. In het voorjaar als de bodem weer lekker wordt opgewarmd door de zon gaan de eerste zaadjes de grond in. Dan is het ieder jaar weer een mooi gezicht hoe hieruit prachtige groenten en kruiden groeien. We proberen allerlei soorten groenten en kruiden op te kweken. Sommige gewassen zoals de rabarber, de bramen en frambozen en de kruiden zijn winterhard en die komen ieder jaar vanzelf terug.
  
tuin1
 
Onze gasten, klein en groot, genieten van alle verse producten die er te oogsten zijn. Zo wordt er ’s morgens vroeg al vaak munt geplukt om thee van te zetten en worden er allerlei kruiden en groenten gebruikt voor salades, en vers bereidde gerechten voor de avondmaaltijd. Het fruit zoals de bramen, frambozen en aardbeien is zo van de plant te eten. Lekker hoor!
tuin2
groente2
tuin3bloemen
 

 

 

 

 

Afgelopen voorjaar hebben we dat wat vorig jaar nog niet was afgekomen qua inrichting van de moestuin, afgemaakt. Zo werden de paden tussen de perken voorzien van houtsnippers. Kregen de bramen en frambozen een stevig hekwerk om langs de groeien en kwam er een lekkere bank om te relaxen. Ook werden er weer veel verschillende groenten en kruiden gezaaid zodat iedereen ook dit jaar weer kon ‘mee-etenĀ“. We merken dat dit zeer wordt gewaardeerd en daarom is de moestuin wat ons betreft een blijvertje!
 

moestuin4     groente1Moestuinoogst; boontjespompoenen

 

moestuin5